.st0{fill:#FFFFFF;}

Winter is op komst en dat betekent ook meer inbraken 

 Laatste update: 07/04/2021

Door Ian

 

De winter kan een mooie periode zijn. De gezellige periode rond kerst, feesten met de familie, knusse dagen op de bank bij een film of deugddoende wandelingen. Helaas betekent winter ook hoogdagen voor inbrekers. Door de korte dagen waarbij het vroeg donker wordt, ruiken inbrekers kansen om bij mensen ongestoord in te breken.

Neem daarom tijdig voorzorgsmaatregelen om dergelijke ramp te voorkomen. Zorg dat alle deuren correct beveiligd zijn met een stevig anti-diefstal deurslot, laat geen ramen openstaan … De vanzelfsprekende zaken dus. Een alarmsysteem kan uiteraard ook goed helpen om inbrekers af te schrikken. Een huis dat beveiligd is met een alarminstallatie is zowat de beste inbraakpreventie die je kunt hebben. Voeg daar nog eens een bewakingscamera bij dat in het zicht hangt en de kans op een inbraak vermindert drastisch.

Om het jullie gemakkelijk te maken, lijsten we hieronder een checklist met enkele punten op die je waar je best zo snel mogelijk werk van maakt als dit nog niet op punt zou staan.

 

Een alarmsysteem laten installeren? Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes van installateurs.

 

Tips tegen woninginbraken

  • Zorg dat alle buitendeuren voorzien van een anti-diefstal slot
  • Doe altijd alle ramen goed op slot en zorg ervoor dat deze van buitenaf niet open te doen zijn
  • Probeer er voor te zorgen dat er vanaf de straatkant duidelijk zicht is op de buitendeur en de ramen. Een hoge heg bijvoorbeeld is nét aantrekkelijker voor inbrekers omdat buren of voorbijgangers niet kunnen zien hoe iemand bezig is een raam of deur te forceren.
  • Vervang ramen met enkele beglazing door ramen met dubbel glas.

 

Inbraakpreventietips wanneer je langere tijd afwezig bent

Ook wanneer je langere tijd afwezig bent hebben we deze tips die de kans op een woninginbraak verminderen.

  • Vraag aan een buur de brievenbus te legen
  • Laat enkele lampen met behulp van een tijdschakelaar branden
  • Laat geen waardevolle voorwerpen in zicht achter
  • Vraag aan buren/familie/vrienden kennissen om regelmatig een kijkje te nemen
  • Laat rolluiken/gordijnen niet je volledige afwezigheid gesloten. Vraag desnoods aan een buur om ’s ochtends en ’s avonds de rolluiken en gordijnen te openen en sluiten

 

Een alarmsysteem laten installeren? Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes van installateurs.

 

Met deze tips maak je je woning al een pak minder aantrekkelijk voor inbrekers en kan je het risico op een inbraak minimaliseren. Hebben jullie nog tips voor inbraakpreventie? Deel deze dan gerust met onze bezoekers via de reacties.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ubH8oViMFFk

 

 

 

 

Over de auteur

Hi,

Ik ben  Ian

Bij Ian werd enkele jaren geleden ingebroken. Het hele huis was geplunderd en veel kostbare herinneringen vernield. Hij vond dan ook dat het tijd werd voor een website dat informeerde over betaalbare inbraakpreventie. Later werd dit uitgebreid naar veiligheid en beveiliging in het algemeen. Ian is oprichter van Beveiliging Vergeleken en erg trots op alle vrijwilligers die regelmatig tijd vrij maken om consumenten te helpen door hun kennis te delen via beveiliging vergeleken.

Split Top with Sidebar