.st0{fill:#FFFFFF;}

Smanos S105 Alarmsysteem Review 

 Laatste update: 07/04/2021

Door Ian

Smanos S105Een goedkoper alarmsysteem dan de Smanos S105 zal je niet gemakkelijk vinden. Ondanks de lage prijs bevat deze alarminstallatie nog over verrassend veel mogelijkheden. Verwacht natuurlijk niet té veel bij dit systeem. Een app voor je smartphone, meegeleverde IP-camera of dergelijke is er uiteraard niet.

 

Maar wel doet het wat het hoort te doen. Het jaagt ongewenste bezoekers je huis uit. Wanneer het alarm afgaat, loeit de sirene en gaat het licht in de sirene knipperen. De sirene maakt een luid alarmsignaal van 90 decibel. Het basispakket bevat reeds een bewegingsmelder, raam-/deursensor en 2 afstandsbedieningen.

 

Behalve als stand-alone lokaal alarmsysteem is de Smanos S105 ook te gebruiken als onderdeel van een uitgebreid Smanos alarmsysteem met notificatiemogelijkheden. De Smanos S105 is uit te breiden tot maximaal 40 componenten

 

 

Wat zit er in het pakket?

 

Het basispakket bevat:

 • Sirene
 • Bewegingsmelder
 • Raam-/deursensor
 • 2 x afstandsbediening
 • Handleiding

 

 

Bediening

 

De Smanos S105 is een plug-en-play alarmsysteem zonder apart bedieningspaneel. Tevens is er geen koppeling mogelijk met een smartphone. Dit systeem is dus ideaal om kleine lokale ruimtes te beveiligen.

 

Wanneer de Smanos S105 gebruikt wordt in combinatie met een ander alarmsysteem van Smanos, zijn bovenstaande zaken wel mogelijk. De bediening van het systeem is in dat geval afhankelijk van het alarmsyteem met bedieningspaneel.

 

 

Smanos S105 installatie

 

Onderstaande video legt uit hoe je de Smanos S105 dient te installeren. De installatie zou geen probleem mogen zijn aangezien de Smanos S105 een plug & play systeem is.

 

 

 

Pluspunten

 

 • Geen contracten of verborgen kosten
 • Draadloos alarmsysteem
 • Eenvoudig te installeren
 • Te gebruiken als onderdeel van uitgebreide Smanos alarmsystemen

 

 

Minpunten

 

 • Geen app voor smartphone
 • Geen meegeleverde IP-camera
 • Eenvoudig installatie (Plug & Play)
 • Mooi design

 

 

 

Goedkoopste verkooppunt

Overtuigd van de Smanos S105? Dan koop je die het goedkoopst bij Bol.com

 

 

 

Besluit

 

In zijn prijsklasse is de Smanos S105 zeker geen slechte koop. Vooral voor kleinere ruimtes is dit alarmsysteem een aanrader. Is het je bedoeling om een grotere ruimte te beveiligen, dan ben je beter af met een eTiger S3b of een Blaupunkt alarmsysteem. Heb je reeds een alarminstallatie van Smanos en is het de bedoeling om de Smanos S105 te gebruiken als uitbreiding, dan is dit zeker een goede keuze.

 

De score van deze review dient dus juist geïnterpreteerd te worden. Voor sommige mensen zal dit een zeer goede keuze zijn, voor de meeste mensen (die een volledig nieuw) alarmsysteem nodig hebben is dit een minder goede keuze.

Over de auteur

Hi,

Ik ben  Ian

Bij Ian werd enkele jaren geleden ingebroken. Het hele huis was geplunderd en veel kostbare herinneringen vernield. Hij vond dan ook dat het tijd werd voor een website dat informeerde over betaalbare inbraakpreventie. Later werd dit uitgebreid naar veiligheid en beveiliging in het algemeen. Ian is oprichter van Beveiliging Vergeleken en erg trots op alle vrijwilligers die regelmatig tijd vrij maken om consumenten te helpen door hun kennis te delen via beveiliging vergeleken.

Split Top with Sidebar