.st0{fill:#FFFFFF;}

Nieuwjaarsnacht blijft populair bij dieven 

 Laatste update: 11/02/2019

Door Ian

Ook VTM Nieuws had het over de inbraakgolf tijdens de feestdagen. Vooral oudejaarsnacht blijkt een populaire nacht te zijn bij dieven. Terwijl bewoners het eindejaar aan het vieren zijn hebben dieven vrij spel in een leeg huis. Zoals elk jaar krijgen bepaalde zonder veel meer oproepen dan anderen. Bekijk hieronder het originele fragment.

 

Aantal inbraken en inbraakpogingen stijgt elk jaar

Over het algemeen zijn er op oudejaar telkens opnieuw wat meer inbraken. Dit wil niet zeggen dat dieven in elke regio even actief zijn. Dit is gebleken na een rondvraag bij de Vlaamse politiekorpsen. In Brugge waren er twaalf inbraken of inbraakpogingen, in Gent waren dat er drie, net als in Leuven. Antwerpen geeft liever geen cijfers vrij. Maar de politiezone van Hasselt kreeg maar liefst 16 meldingen van inbraken of inbraakpogingen.

 

Een alarmsysteem laten installeren? Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes van installateurs.

 

Inbraken voorkomen

In het nieuwsfragment heeft men het ook over inbraakpreventie. Zo wordt er gesteld dat dieven toeslaan waar ze het snelst en makkelijkst binnen kunnen. Wanneer het te veel moeite kost of het risico te groot is, slaan ze de woning over. Denk dus maar aan goede sloten op ramen en deuren, een bewoonde indruk geven..

Zo kan een alarmsysteem helpen

Een teken geven aan inbrekers dat er gewerkt is aan de beveiliging verhoogt het risico voor hen enorm. Een alarmsysteem is dus niet alleen een middel om je te verwittigen wanneer inbrekers het huis zijn binnengedrongen maar werkt ook als preventief middel. Uiteraard blijven goede sloten op de deuren en ramen ook van primordiaal belang. Alsook een bewoonde indruk geven van de woning door bijvoorbeeld een licht te laten branden in huis. Ben je op zoek naar een alarminstallatie? Installeer dan een etiger of blaupunkt alarm of vergelijk offertes van professionele alarmsysteem installateurs.

Over de auteur

Hi,

Ik ben  Ian

Bij Ian werd enkele jaren geleden ingebroken. Het hele huis was geplunderd en veel kostbare herinneringen vernield. Hij vond dan ook dat het tijd werd voor een website dat informeerde over betaalbare inbraakpreventie. Later werd dit uitgebreid naar veiligheid en beveiliging in het algemeen. Ian is oprichter van Beveiliging Vergeleken en erg trots op alle vrijwilligers die regelmatig tijd vrij maken om consumenten te helpen door hun kennis te delen via beveiliging vergeleken.

Split Top with Sidebar