.st0{fill:#FFFFFF;}

Camerabeveiliging: de mogelijkheden 

 Laatste update: 06/04/2021

Door Ian

Camerabeveiliging: de mogelijkheden

camerabeveiliging

Er zijn heel wat mogelijkheden op vlak van camerabeveiliging. Je kan camera’s kopen in in een set, losstaand, in combinatie met een alarmsysteem, …
Bovendien zijn er heel wat verschillende types. Opties als:

 • streaming naar smartphone
 • bewegingsmelder
 • interne harde schijf
 • ….
 • zijn allemaal zaken waar je bij moet stilstaan bij de aankoop van beveiligingscamera’s. Wil je bewakingscamera’s voor binnenshuis, buitenshuis, een roterende camera… de mogelijkheden zijn quasi eindeloos.

  In dit artikel geven we je graag enkele mogelijkheden van kenmerken die de beste beveiligingscamera’s kunnen hebben;

  Beweging

  Sommige camera’s kunnen verticaal en/of horizontaal bewegen. Op die manier kun je grotere oppervlaktes vastleggen dan je zou kunnen doen met statische camera’s. Deze camera’s kosten over het algemeen wat meer maar kan ervoor zorgen dat je minder beveiligingscamera’s nodig hebt.

  Bewakingscamera’s met WiFi

  Een beveiligingscamera met WiFi mogelijkheden kan geconnecteerd worden met je thuisnetwerk. Dat kan handig zijn voor de installatie én doordat er geen kabels zijn die doorgeknipt kunnen worden is de kans dat de camera gesaboteerd zal worden vele malen kleiner.

  Beveiligingscamera’s met bewegingsdetectie

  Camera’s met bewegingsdetectie kunnen een notificatie versturen wanneer de camera beweging detecteert. Op die manier kan je, wanneer je een notificatie krijgt bij onrustwekkende activiteiten, de situatie bekijken.

  Geluid

  In sommige camera’s zit een microfoon ingebouwd. En soms is er zelfs een speaker aanwezig. Op die manier heb je dus een intercom systeem in de beveiligingscamera.

  Resolutie

  De resolutie van een camera geeft weer hoe duidelijk het beeld dat opgenomen wordt is. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld zal zijn. Wanneer je gezichten wilt kunnen herkennen of bepaalde (kleine) voorwerpen, kies je best voor een camera met hoge resolutie.

  Nachtzicht

  In donkere situaties reikt het beeld dat opgenomen wordt uiteraard niet ver. In dat geval kan een camera met nachtzicht een interessante optie zijn. Zeker wanneer je weet dat criminelen vaak ’s nachts toeslaan.

  Zichtveld

  Het zichtveld is de oppervlakte dat een camera kan opnemen. Dit is belangrijk om te weten hoeveel camera’s je nodig hebt om je domein te kunnen bewaken. Hoe groter het zichtveld, hoe minder camera’s er over het algemeen nodig zijn.

  De prijs van een bewakingscamera

  Wanneer de camera duurder is dan de zaken die je wilt bewaken heeft het uiteraard geen zin om een beveiligingscamera te installeren. Hou dus zeker ook de kostprijs van één camera in de gaten.

  Over de auteur

  Hi,

  Ik ben  Ian

  Bij Ian werd enkele jaren geleden ingebroken. Het hele huis was geplunderd en veel kostbare herinneringen vernield. Hij vond dan ook dat het tijd werd voor een website dat informeerde over betaalbare inbraakpreventie. Later werd dit uitgebreid naar veiligheid en beveiliging in het algemeen. Ian is oprichter van Beveiliging Vergeleken en erg trots op alle vrijwilligers die regelmatig tijd vrij maken om consumenten te helpen door hun kennis te delen via beveiliging vergeleken.

  Split Top with Sidebar