.st0{fill:#FFFFFF;}

Jablotron 100 Review 

 Laatste update: 11/02/2019

Door Ian

Het JABLOTRON 100-alarmsysteem is geschikt voor de beveiliging van grote en kleine ruimtes. Maar het systeem kan nog meer: met de slimme functies kan je bijvoorbeeld het licht aandoen, of de garagedeur openen. Het alarmsysteem is op afstand te bedienen via de MyJABLOTRON-app en je kunt het aansluiten op een alarmcentrale.

Het alarm is makkelijk te bedienen en heeft een modern design. Het alarm toont je simpel en overzichtelijk welke delen van het alarm ingeschakeld zijn. Je kan het met je smartphone waar dan ook bedienen. De Jablotron 100 laat je weten wanneer er iemand in de ruimte komt (dmv logboek). Je kan elk huishoudelijke apparaat op afstand bedienen die over deze functie beschikken. Waar je ook bent.

 

De Jablotron 100 laten installeren? Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes van installateurs.

 

Jablotron is vooral gekend als merk voor alarmsystemen die gebruikt worden door professionele alarmsysteeminstallateurs. Als particulier is het dan ook niet gemakkelijk om hiervan een verkooppunt te vinden. Dit is vooral te wijten aan het feit dat de installatie van de Jablotron 100 niet zo eenvoudig is.

Wat zit er in het pakket?

 • 1 x GSM/GPRS verzender (JA-101KR)
 • 1 x draadloos basisstation (JA-154E)
 • 1 x controle segment (JA-192E)
 • 2 x draadloze mini PIR (JA-150P)
 • 1 x draadloos magneetcontact (JA-151M)
 • 1 x draadloze binnen sirene (JA-150A)
 • 1 x afstandsbediening (JA-186JW)
 • 1 x RFID toegangskaart (JA-190J)
 • 1 x accu (SA-214-2,4 Ah)

 

Bediening

jablotron 100De Jablotron 100 is zeer eenvoudig te bedienen. Dit gaat zowel via de afstandsbediening, de RFID toegangskaart, de mobiele app als via het bedieningspaneel. Let er wel op dat het basisstation modulair wordt opgebouwd. Dit wil zeggen dat het goedkoopste bedieningspaneel enkel zal beschikken over een RFID chip lezer. Ben je bereid om er extra voor te betalen, dan kan je daar een LCD paneel aan toevoegen.

Ook is er bij de Jablotron 100 de mogelijkheid om een noodoproep functie toe te voegen. Met die functie kan er door een druk op de knop een vooraf ingesteld nummer opgebeld worden.

De Jablotron 100 gaat wat verder dan de standaard alarmsystemen wanneer het gaat om beveiliging. Zo is er bijvoorbeeld ook een alarmcode voorzien. Wanneer je gedwongen wordt om de alarmcode in te geven kun je die code ingeven. Zo kan er een alarmsignaal naar de meldkamer verzonden worden. Deze alarmcode is hetzelfde als echte code waarbij er één eenheid bij het laatste cijfer dient opgeteld te worden. Is de code bijvoorbeeld 1234 dan is de alarmcode 1235.

 

Jablotron 100 installatie

De Jablotron 100 installatie moet je laten uitvoeren door een professionele alarmsysteeminstallateur.

 

Pluspunten

 • Modulaire opbouw
 • Uitbreidingsmogelijkheden zijn quasi eindeloos
 • Aansluitingsmogelijkheden op een meldkamer
 • Zeer veel bedieningsmogelijkheden
 • Tot 7 jaar garantie
 • Mogelijkheid om verschillende domotica toepassingen te koppelen

 

Minpunten

 • Installatie moet door professionele installateur gedaan worden
 • Zeer prijzig
 • (Hoge) Abonnementskosten voor meldkamer

 

Goedkoopste verkooppunt

De Jablotron 100 wordt enkel verkocht door professionele alarmsysteeminstallateurs. Afhankelijk van je locatie is er dus een verschillende aanbieder het goedkoopst.

 

De Jablotron 100 laten installeren? Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes van installateurs.

 

Wil je een goedkoop alternatief? Dan bekijk je beter onze andere alarmsysteem reviews zoals de Blaupunkt Q3200.

Besluit

De Jablotron 100 mag dan wel een fantastisch systeem zijn. Doordat deze bijna op maat modulair wordt opgebouwd is het zeker geen slechte keuze. Toch denken we dat de meeste mensen beter af zijn met een doe-het-zelf alarmsysteem. Die zijn namelijk héél wat goedkoper en er zijn ook geen (hoge) jaarlijkse abonnementskosten voor de meldkamer.

 

De Jablotron 100 laten installeren? Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes van installateurs.

Over de auteur

Hi,

Ik ben  Ian

Bij Ian werd enkele jaren geleden ingebroken. Het hele huis was geplunderd en veel kostbare herinneringen vernield. Hij vond dan ook dat het tijd werd voor een website dat informeerde over betaalbare inbraakpreventie. Later werd dit uitgebreid naar veiligheid en beveiliging in het algemeen. Ian is oprichter van Beveiliging Vergeleken en erg trots op alle vrijwilligers die regelmatig tijd vrij maken om consumenten te helpen door hun kennis te delen via beveiliging vergeleken.

Split Top with Sidebar