.st0{fill:#FFFFFF;}

Garmin Edge 520 Plus fiets GPS Review 

 Laatste update: 06/04/2021

Door Ian

In de huidige maatschappij hechten steeds meer mensen waarde aan beweging én aan het milieu. Deze combinatie zorgt er dan ook voor dat veel fietsen verkocht worden. Denk hierbij aan elektrische fietsen, aan racefietsen en aan fietsen om mee te touren. Ben jij ook eigenaar van een dergelijke fiets? Ben je op zoek naar een geschikte fietscomputer? Wellicht is de Garmin Edge 520 Plus fiets GPS iets voor jou. In deze review kijken we naar deze fietscomputer; we benoemen onder ander de verschillende voor- en nadelen.

garmin edge 520 fiets gps

Omschrijving van het product

Garmin kwam met de Edge 520 Plus nadat de Edge 520 fietscomputer behoorlijk succesvol gebleken was. We kunnen de Edge 520 Plus dan ook als het volwassen broertje van de Edge 520 zien. De fiets GPS is op bepaalde punten verbeterd, terwijl het design ook iets veranderd is.

garmin edge 520 fiets gps in gebruik

Met de Garmin Edge 520 Plus is het mogelijk om in heel Europa fietsroutes uit te stippelen. Overal in Europa weet je exact waar je bent, hoe hard je rijdt en welke afstand je reeds afgelegd hebt. Dat is echter nog niet alles. Nee, je kunt deze fietscomputer ook aan de computers van andere fietsers verbinden. Zo blijf je op de hoogte van elkaars prestaties.

Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de Garmin Edge 520 Plus aan je smartphone te koppelen. Dankzij die functie kan je zelfs inkomende oproepen en berichten op de fietscomputer zien. Handig als je aan het fietsen bent en tegelijkertijd op een belangrijk bericht wacht.

Bij aanschaf van de Garmin Edge 520 Plus krijg je enkele accessoires meegeleverd. Zo krijg je een flush-out voorsteun standaard meegeleverd; hiermee kan je de fietscomputer op een stabiele manier vastmaken. Daarnaast krijg je ook nog een standaardsteun, een bevestigingskabel, een oplaadkabel en de handleiding meegeleverd.

De voordelen

Wat zijn nou échte redenen om voor de Garmin Edge 520 Plus te gaan? Eén van de hoogtepunten is toch wel de mogelijkheid om deze fietscomputer met bluetooth aan je smartphone te verbinden. Door deze verbinding heb je altijd zicht op berichten die op je smartphone binnen komen. Daarnaast kan je ook al je fietsprestaties makkelijk in je telefoon terug zien. Dankzij de bluetooth verbinding is het ook mogelijk om in contact te staan met andere fietsers. Door op de hoogte van elkaar prestaties te zijn, kan je elkaar blijven motiveren en stimuleren. Absoluut een pluspunt dus.

Daarnaast is het ook bijzonder prettig te noemen dat het beeldscherm van hoge kwaliteit is. Ongeacht de lichtinval heb je altijd goed zicht op het beeldscherm. Handig als je op de hoogte wilt blijven van alle live resultaten. Ook in het donker heb je altijd perfect zicht op het beeldscherm van de fietscomputer. Dat is te danken aan de achtergrondverlichting.

Ook willen we nog aanstippen dat de fietscomputer automatisch aanwijzingen voor uitdagende fietsroutes geeft. Dankzij deze aanwijzingen kom je op de mooiste routes en daarmee ook op de mooiste plekken in heel Europa.

Ben je bewust bezig om calorieën te verbranden? Ook dan biedt deze fietscomputer van Garmin een mooie functie. Het is namelijk mogelijk om live je verbrande calorieën te meten. Die functie is weggelegd voor de calorieteller. Deze teller houdt zeer nauwkeurig en correct de verbrande calorieën bij. Leuk en handig om later nog eens terug te zien.

Zijn dat alle voordelen van de Garmin Edge 520 Plus? Nee, nog niet. Tot slot willen we namelijk nog benoemen dat deze fietscomputer spatwaterdicht is. Een kleine regenbui kan de fietscomputer dus probleemloos overleven. Mocht het harder gaan regenen, is het wel handig om de fietscomputer op te bergen. Dat is wellicht één van de weinige nadelen aan deze fietscomputer.

garmin edge 520 review

De nadelen

Je hebt hierboven meerdere voordelen kunnen lezen van de Garmin fietscomputer. Zijn deze voordelen genoeg voor jou om deze fietscomputer aan te schaffen? Wellicht is het handig om de onderstaande nadelen nog even door te nemen. Ook deze fietscomputer brengt namelijk enkele, kleine, nadelen met zich mee.

Zo kan je met deze fietscomputer alléén vooraf ingestelde routes rijden. Mocht je tussentijds van route willen veranderen, is het niet mogelijk om dat aan te passen in de fietscomputer. Op het moment dat jij (per ongeluk) van de aangegeven route afwijkt, is de fietscomputer niet in staat om een andere route naar de eindbestemming te berekenen.

Tot slot willen we nog benoemen dat het helaas niet mogelijk is om andere kaarten te gebruiken. De Garmin Edge 520 Plus heeft een kaartdekking van Europa. Helaas heb je dus geen mogelijkheid om dit uit te breiden naar andere landen buiten Europa. Wat dat betreft zijn de uitbreidingsmogelijkheden dus behoorlijk beperkt.

De prijs

De Garmin Edge 520 Plus is een prima fietscomputer. Dat bewijzen bovenstaande voor- en nadelen absoluut. De voordelen wegen daarbij ook nog eens veel zwaarder dan de genoemde nadelen. Een andere belangrijke factor is uiteraard het prijskaartje. Wat betaal je nou voor deze Garmin fietscomputer? De prijs is enigszins afhankelijk van eventuele kortingen, maar een marktconforme richtprijs is € 224,00. Voor dat bedrag heb je dus een prima fietscomputer.

De conclusie

garmin edge 520 fietscomputer

We durven te stellen dat je met de Garmin Edge 520 Plus een prima aankoop in huis haalt. De fietscomputer doet eigenlijk nagenoeg alles wat je maar wenst. Het is wel een belangrijk minpunt dat de aangegeven route niet tussentijds aangepast kan worden. Gelukkig wegen de voordelen veel zwaarder dan dit nadeel. Zo is het geweldig dat je dit apparaat met je smartphone kunt koppelen en dat je ook inzicht in andere fietscomputers kunt hebben. Al met al willen we de aankoop van deze fietscomputer zeker aanraden. Daarbij komt ook nog eens het feit dat het prijskaartje marktconforme te noemen is. Voor een bedrag van ongeveer € 224,00 ben jij al de trotse eigenaar van deze fietscomputer inclusief navigatie. Tijdens het fietsen houdt de computer ook nog eens de verbrande calorieën bij. Erg prettig als je juist aan het fietsen bent om van de overtollige kilo’s af te komen!

Over de auteur

Hi,

Ik ben  Ian

Bij Ian werd enkele jaren geleden ingebroken. Het hele huis was geplunderd en veel kostbare herinneringen vernield. Hij vond dan ook dat het tijd werd voor een website dat informeerde over betaalbare inbraakpreventie. Later werd dit uitgebreid naar veiligheid en beveiliging in het algemeen. Ian is oprichter van Beveiliging Vergeleken en erg trots op alle vrijwilligers die regelmatig tijd vrij maken om consumenten te helpen door hun kennis te delen via beveiliging vergeleken.

Split Top with Sidebar