Draadloze alarmsystemen – De voordelen

Draadloze alarmsystemen – De voordelen

draadloos alarm

Een nieuw alarmsysteem kiezen is niet altijd een even makkelijke keuze. De vele verschillende merken, verschillende types alarmsystemen, gebruikte technologieën … zorgen er waarschijnlijk voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een eerste belangrijke keuze die je dient te maken is kiezen voor een bekabeld of draadloos alarmsysteem. Voor een bestaande woning is een draadloos alarmsysteem vaak de beste keuze. In dit artikel geven we je alvast graag enkele voordelen van draadloze alarmsystemen mee.

Een draadloos alarmsysteem is snel geïnstalleerd

Voor een draadloos alarmsysteem moeten er uiteraard geen kabels geplaatst worden. Dit zorgt er voor dat de installatie ook een stuk sneller kan verlopen. Je kan er voor kiezen om de installatie zelf te doen met een doe-het-zelf pakket of een draadloos alarmsysteem te laten installeren door een professionele installateur uit jouw buurt. Waar je ook voor kiest, vergelijken loont. Wanneer je de installatie zelf doet neem je best een kijkje bij onze reviews van draadloze doe-het-zelf alarmsystemen zodat je de beste keuze kunt maken. Voor professionele installaties kan je offertes vergelijken via onze offerte vergelijker.

Goedkoper

Een draadloze alarminstallatie is goedkoper. Doordat er geen kabels moeten gekocht worden en deze ook niet moeten geplaatst worden, is de installatie heel wat goedkoper. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een draadloos alarmsysteem niets kost. Een beveiligingssysteem blijft een investering. Niet alleen werkt het als alarm maar het geeft ook gemoedsrust. Zo kun je van je huis een thuis maken. Kies daarom niet steeds voor het goedkoopste model maar laat je leiden door de kwaliteit en betrouwbaarheid van een systeem.

Snelle plaatsing van sensoren

Wanneer je zelf een alarmsysteem wenst te installeren zal de plaatsing van de sensoren een stuk sneller gaan bij een draadloos systeem. Doordat er geen kabels moeten gelegd worden naar de centrale, is het uiteraard stukken gemakkelijker om de sensoren te plaatsen. Er zullen overigens ook geen (lelijke) kabels in het zicht hangen of geen gaten moeten geboord worden in de muren.

Draadloze alarminstallaties zijn gemakkelijker uit te breiden

Over het algemeen zijn draadloze alarmsystemen gemakkelijker uit te breiden. Er moeten namelijk geen extra kabels gelegd worden. De meeste draadloze systemen zijn voorzien op uitbreidingsmogelijkheden. Het is slechts een kwestie van de extra sensor op het netwerk aan te sluiten en je bent klaar. Uiteraard denk je best op voorhand na over het aantal componenten dat je wilt aansluiten. Alle draadloze alarmsystemen hebben namelijk een maximum aan componenten dat op het netwerk kunnen worden aangesloten. Maak daarom op voorhand een plattegrond van je woning, duid er de zwakke punten aan. Dit zijn de punten langs waar een inbreker relatief gemakkelijk binnen kan en duid aan wat voor sensor/camera/… je er wil hangen. Tel alle componenten op en houdt rekening met eventuele componenten als rookmelders, mogelijke uitbreiding/verbouwing van de woning… Zo heb je al snel een idee van hoeveel componenten er minimum op het draadloos alarm aangesloten moet kunnen worden.

Gemakkelijk te verplaatsen

Sensoren en centrales zijn gemakkelijker te verplaatsen bij draadloze alarmsystemen dan bedrade. Je hoeft geen kabels uit te trekken en kabels door gaten in de muur te halen om het systeem te ontkoppelen. Een doe-het-zelf draadloos alarmsysteem is dus ideaal voor huurwoningen. Het systeem kan je namelijk gemakkelijk verhuizen, iets wat met een bekabeld systeem een hele klus is. Alle sensoren van de muur/deur/… halen, de centrale ontkoppelen en je kunt alle onderdelen in de nieuwe woning opnieuw installeren. Maak je gebruik van een professionele alarmsysteem installateur. Vraag dan zeker na wat de mogelijkheden zijn bij een verhuis.

Jammen is bij de meeste systemen niet mogelijk

Jammen is het verstoren van het signaal tussen componenten van een draadloos alarm. Vaak denken mensen dat een draadloos systeem gemakkelijker te saboteren is. Door een bepaalde frequentie uit te sturen zou het draadloze signaal verstoord worden en kunnen inbrekers hun slag slaan. Echter, bij quasi alle nieuwe systemen is er een sabotage-alarm geïnstalleerd. Dit houdt in dat het alarm ook afgaat wanneer het systeem gesaboteerd wordt. Bij professionele alarmsysteem installateurs is dit bijvoorbeeld al standaard.

Aankoop?

Overtuigd van een draadloos alarmsysteem? Neem dan een kijkje bij onze reviews van alarmsystemen of neem contact op met installateurs in jouw buurt. Dat kan je doen door bijvoorbeeld verschillende offertes te vergelijken met onze offerte vergelijker. Houd altijd rekening met de prijs van een beveiligingssysteem maar schenk zeker voldoende aandacht aan de kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van het systeem.

Blaupunkt Q3200 Review
In het bericht Beste Alarmsysteem heb je misschien gezien dat de Blaupunkt Q3200 daar op een eerste plaats stond maar dat[...]
Blaupunkt SA 2700 Review
[toc]Blaupunkt SA 2700 Review: InleidingToen we de Blaupunkt SA 2700 in handen kregen hadden we hoge verwachtingen voor dit alarmsysteem.[...]
eTiger S4 Review
InleidingDe eTiger S4 is een volledig alarmsysteem dat werkt via een vaste telefoonlijn. De bijgeleverde IP-camera werkt apart en hoeft[...]
Etiger S3B-SV Review
eTiger S3b-SV ReviewDe eTiger S3b-SV is een volledig systeem inclusief camera’s. Dit alarmsysteem is ideaal voor mensen die een compleet[...]